Janjo de Jong · Restauratieschilder

Ook specialist op het gebied van marmer- en houtschilderingen, restauraties en vergulden

Kerk restauratie WormerHet aanbrengen, bijwerken en restaureren van hout- en marmerschilderingen komt geregeld voor en niet alleen bij restauraties. Dit geldt zowel voor bijwerken in originele staat, als geheel opnieuw aanbrengen. In de particuliere sector wordt het exclusief toegepast in o.a. badkamers, vensterbanken, keukens, als lambricering enz., tot geheel gemarmerde/gehouten wanden. Dit is zeer origineel en exclusief!

Hout- en marmer technieken

Gerestaureerde kastHet weergeven van hout en marmer is niet hetzelfde als het trekken van houtdraadjes of het tekenen van hoekige keien. Nog minder is het een vorm van een op één volging van trucjes. Het doel is niet om de natuur in de vorm van hout of steen exact weer te geven als een reproduktie of kopie. Het doel van decoratief schilderen is om via een interpretatie van natuurlijke materialen en een creatieve geest de schoonheid ervan in verf weer te geven. De warme tonen van hout laten zich goed combineren met de koele tinten van marmer.

Interieur decoratie - een kunst op zichzelf

Marmertechnieken Marmertechnieken, blad hout- en marmerimitaties staan in de interieurdecoratie niet op zichzelf. Zij vormen samen een geheel met schilderingen van mensen, natuur en architectuur. Het is zo oud als de schilderkunst zelf. Hout- of marmerimitaties zijn van oorsprong ook geen vervanging van kostbare hout- of marmersoorten. De kunstenaars die de interieurs decoreerden schiepen er plezier in om geschilderde fantasie te combineren met echte werkelijkheid. De Italiaanse fresco schilders lieten veelvuldig marmerschilderingen als omgevingsdecor in hun werk voorkomen.

Vergulden - het aanbrengen van bladmetalen

VerguldenBij restauratie komt veelvuldig het aanbrengen van bladmetalen voor. Er zijn meerdere soorten bladgoud, zilver, platina in meerdere glansgraad en/of patina waar u uit kunt kiezen.

Vergulden is het aanbrengen van bladmetalen in zowel het interieur als het exterieur. Geen enkele gepigmenteerde metaalverf kan zich meten met de glans en uitstraling van een bladmetaal. De twee hoofdkleuren van bladmetaal zijn goudkleurig en zilverkleurig. Bladgoud heeft onder de metalen de unieke eigenschap dat het zijn specifieke glans behoudt. Goud oxydeert niet en het oppervlak zal onbeperkt helder blijven.

Verguldwerk kan toegepast worden op o.a. entreehekwerken, ornamenten, orgels, wapenborden, kerkhanen, wijzerplaten en windwijzers, gevelstenen, beelden, lijstwerk, meubels, schilderij- en spiegellijsten, huisnummers, gevelstenen enzovoort, bijvoorbeeld in kerken en herenhuizen maar ook bij particulieren.

Voor meer informatie of een offerte aanvraag, kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.